RESORTS
 
In de Algarve zijn veel resorts waar villa's, townhouses en appartementen zijn gebouwd. De meeste resorts bieden een volledige service op het gebied van schoonmaak, onderhoud, beveiliging etc.
Vaak zijn er ook restaurants en winkeltjes gevestigd op het resort, zodat alles bij de hand is.
 
Op een resort kunt u een huis kopen of huren, als u een huis koopt kan dat, door uzelf of door het management van het resort, worden verhuurd voor vakantie gebruik.Vaak zijn er ook bestaande huizen te koop.
 
Sommige resorts hebben de status van "condo-hotel", dat geeft hen fiscale voordelen waar de eigenaren van profiteren, o.a. op het gebied van een gegarandeerde opbrengst bij verhuur.
 
De meeste resorts berekenen een jaarlijkse condominium-fee, een bijdrage voor de kosten van onderhoud van het complex, het zwembad e.d. Groot onderhoud wordt vaak vanuit het budget dat door de condominium fee is opgebouwd geregeld.
 
Er zijn resorts waar men een deel van een villa kan kopen, zogenaamde quarter share, men koopt dat het recht om
13 weken per jaar in de villa te verblijven. Meer informatie hierover treft u aan op de pagina quarter-share.
 
 
 
 

Wonen op de golfbaan

Portugal, met name de Algarve, is een paradijs voor golfliefhebbers. Prachtig gelegen golfbanen vormen, samen met het aangename klimaat, het perfecte decor voor het onbezorgd uitoefenen van uw favoriete sport.

Vlakbij de golfbaan een villa, appartement of quarter share bewonen, als 1e of 2e huis, is dan ook een uitstekende wijze om een verstandige belegging te combineren met uw favoriete sport.
Bij de golfbanen van de Pestana Group, Vale da Pinta en Gramacho, bij Carvoeiro, zijn prachtige woningen te koop. Dit betreft zowel nieuwbouw als bestaande huizen in alle prijsklassen. 
 
  

 

 

Overige resorts

Naast golfresorts zijn er vele andere uitstekende resorts in de Algarve. Belangrijk is, naast de locatie, de kwaliteit van het onroerend goed en de service van het management. Zeker als u wilt verhuren voor de beste prijs is dit van groot belang.
Enkele resorts die wij kunnen aanraden zijn:

GOLFEMAR CARVOEIRO
Vlakbij het centrum van het gezellige plaatsje Carvoeiro vindt u dit mooie, moderne resort. Het ligt aan tegen de 9 holes golfbaan Vale de Milho en er zijn townhouses en (duplex) appartementen.

BOA NOVA - FERRAGUDO
Het pittoreske plaatsje Ferragudo heeft enkele van de mooiste stranden van de centrale Algarve, Praia Grande en Caneiros. In het dorp zijn leuke winkeltjes, een plein met terrassen en een vissershaven. Op enkele kilometers afstand vindt u golfbanen, waterparken, retail parken en uiteraard diverse restaurants en bars in alle prijsklassen.

QUINTA DO PARAISO - CARVOEIRO
Dit is een ouder resort, gebouwd in traditionele, Moorse, stijl. Zeer populair vanwege de gezelligheid -er wonen ook veel permanente bewoners- en de ligging, op loopafstand van het centrum en stranden van Carvoeiro. De voorzieningen zijn uitstekend, grote zwembaden, restaurants en winkel op het resort De prijzen van zowel het onroerend goed als het beheer zijn aanzienlijk lager dan bij de meer mondaine resorts, hetgeen een aanzienlijk voordeel oplevert bij verhuur.


Mocht u overwegen op één van deze of andere resorts 
iets te willen kopen, voor uzelf of als investering, dan 
kunnen wij u van A-Z van dienst zijn.