QUARTER SHARE
 
Een vaak voorkomende constructie is dat er een deel, normaliter een vierde, van de eigendom wordt aangeboden van appartementen of (linked) villa's, zowel binnen nieuw gebouwde als bestaande resorts. Over het algemeen zijn dit moderne, prachtig gelegen, complexen op een golfbaan, vlakbij het strand of op andere mooie locaties en ze zijn van alle gemakken voorzien.

Er zijn verschillende manieren van quarter share. Bij sommige aanbieders kunt u 25% van de aandelen kopen van een onderneming waarin het huis is ondergebracht (meestal een Engelse Ltd.), bij andere aanbieders koopt u direct 25% van het onroerend goed zelf.
In beide gevallen verkrijgt u het recht om 13 weken per jaar in de woning te verblijven.
De woningen zijn gemeubileerd en worden onderhouden door de exploitant van het resort. Internationale bedrijven hebben vaak quarter share mogelijkheden in meerdere landen hetgeen de mogelijkheid geeft dat u in één jaar op 4 verschillende locaties kunt verblijven.

Quarter share heeft voordelen ten opzichte van time sharing, maar berust op hetzelfde principe. Vaak wordt ook de term fractional ownership gebruikt.
 Enkele voorbeelden van actueel Quarter Share aanbod
 

D06QSR01 - Geschakelde villa

Quarter share van een geschakelde villa op Pestana Golf Resort.
De woonoppervlakte is 176,8m2. Er zijn 3 slaapkamers en 3 badkamers.
 
Op het resort zijn alle voorzieningen aanwezig.
 

 Klik hier voor een pdf met meer informatie

D06QSR02 - Appartement

Appartement met 2 slaapkamers, 2 badkamers, ruime lounge en een volledig ingerichte keuken. Woonoppervlakte 117,5m2. Gelegen op Gramacho golf resort, Carvoeiro. Quarter share Periode-D is beschikbaar

Vraagprijs € 69.000.

 
 
Quarter share worldwide
Er zijn grote internationale bedrijven die op diverse locaties in de wereld quarter share resorts exploiteren. Zo kunt u het hele jaar lang genieten van de meest prachtige locaties zonder dat u omkijken hebt naar uw andere onroerend goed.
 
U verblijft dan bijvoorbeeld 3 maanden in Portugal, 3 maanden in Thailand, 3 maanden in Brazilie en 3 maanden in Zuid Afrika.
En altijd op een plek van uw keuze, bij een golfbaan en/of dichtbij het strand.
Eén van die bedrijven is de Pestana Group, zij hebben diverse golfresorts in de Algarve, hotels en golfbanen over de hele wereld.
 
Meer informatie over de mogelijkheden op de golfbanen in de Algarve kunt u lezen in deze pdf-brochure.