Belegging

Beleggen o/g Portugal

In deze financieel onrustige tijden (Brexit, handelsoorlog, Corona crisis) is een investering in onroerend goed over het algemeen de meest zekere belegging, zeker op langere termijn. Aandelen kunnen dalen tot nul, banken kunnen omvallen, de waarde van de Euro is onzeker, maar een huis houdt altijd een waarde en op langere termijn wordt deze altijd hoger!

In de Algarve zijn de prijzen van huizen in de periode vanaf 2012 fors gestegen. De Portugese overheid geeft flinke fiscale voordelen aan "pensionados" en mede daardoor is er een toenemende vraag vanuit met name Frankrijk en Scandinaviƫ.

Volgens Bloomberg is Portugal dan ook het meest interessante land om te investeren.

Daarnaast heeft u als belegger in een huis natuurlijk direct zelf veel voordelen: het perfecte klimaat, de golfbaan om de hoek en de rustige levensstijl die u in Portugal kunt aannemen, fulltime of parttime.

Toch aardiger dan elke dag zenuwachtig de AEX bekijken?

Verhuur

Afhankelijk van de locatie en de kwaliteit kan een (tweede) huis in de Algarve vaak op een rendabele wijze worden verhuurd.

Uiteraard dient men dan rekening te houden met het seizoen, juli en augustus zijn de beste maanden en leveren het meeste geld op, maar ook in voor- en naseizoen of voor overwinteraars zijn er mogelijkheden .

In ons rekenvoorbeeld kunt u zien dat het relatief eenvoudig is om een rendement te behalen van 3 Ć” 5%.

Klik hier.

Indien een deel van de koopsom gefinancierd moet worden, dan komen de rentelasten uiteraard in mindering op het resultaat.