Belegging

Beleggen o/g Portugal 

In deze financieel onrustige tijden is een investering in onroerend goed over het algemeen de meest zekere belegging, zeker op langere termijn. Aandelen kunnen dalen tot nul, banken kunnen omvallen, de waarde van de Euro is onzeker, crypto's zijn dubieus, maar een huis houdt altijd een waarde en op langere termijn wordt deze altijd hoger!

In de Algarve zijn de prijzen van huizen in de periode vanaf 2012 fors gestegen.  De Portugese overheid geeft flinke fiscale voordelen aan "pensionados" en mede daardoor is er een toenemende vraag vanuit met name Frankrijk, USA en Scandinavië. 

Gezien de waardestijgingen van onroerend goed in Nederland is het eenvoudig om de overwaarde van uw Nederlandse huis aan te wenden om onroerend goed in Portugal te kopen en daar een prettig rendement op te verwerven.

Volgens o.a. Bloomberg en Forbes is Portugal  het meest interessante land om te investeren.

Verhuur

 Afhankelijk van de locatie en de kwaliteit kan een (tweede) huis in de Algarve vaak op een rendabele wijze worden verhuurd. 

Uiteraard dient men dan rekening te houden met het seizoen, juli en augustus zijn de beste maanden en leveren het meeste geld op, maar ook in voor- en naseizoen of voor overwinteraars zijn er mogelijkheden .

Wel worden de voorwaarden om een woning voor (korte termijn) verhuur aan te bieden strenger, niet iedere woning zal een verhuurvergunning (AL) meer kunnen verkrijgen. Momenteel is er een wet in voorbereiding die regelt dat er in bepaalde regio's geen AL's meer worden uitgegeven, hoe dat zal zijn als een bestaande AL wordt overgenomen is nog niet duidelijk.

Verhuur voor lange termijn (minimaal een jaar) zal echter fiscaal worden gestimuleerd, in principe kan dit nagenoeg hetzelfde opbrengen alleen heeft u dan uiteraard niet meer het eigen gebruik.


 I

 

Daarnaast heeft u als belegger in een huis natuurlijk direct zelf veel voordelen: het perfecte klimaat, de golfbaan om de hoek en de rustige levensstijl die u in Portugal kunt aannemen, fulltime of parttime.

Toch aardiger dan elke dag zenuwachtig de AEX bekijken?