ALGEMEEN

Op deze website kunt u lezen wat wij voor u kunnen doen als u overweegt om een huis in Portugal te gaan kopen. Ook treft u een (beperkt) aanbod aan van huizen, maar liever zoeken wij samen met u naar het huis van uw dromen!

Omdat de kwaliteit van het leven steeds belangrijker wordt gevonden, kiezen steeds meer mensen ervoor om een huis in Portugal, met name in de Algarve, te kopen.

Een huis om permanent in te wonen, een tweede huis dat eventueel ook kan worden verhuurd,  of een huis in combinatie met een nieuw op te zetten bedrijf. 

Investeerders slaan nu toe 

Onroerend goed van goede kwaliteit is en blijft dan ook één van de zekerste beleggingen zeker als men op het juiste moment  koopt. De interesse uit niet-Euro landen stijgt de laatste tijd sterk, de prijzen komen langzaam weer in de lift, dus als u overweegt te investeren, wacht niet te lang.
Op dit moment zien we in de Algarve dat investeerders toeslaan, de prijzen zijn nu zo interessant dat men niet langer wil wachten en cash buyers kunnen nu nog uitstekende deals maken. Daar komt bij dat ook steeds meer Fransen hun land verlaten als zij met pensioen zijn, dankzij de uitstekende fiscale regelingen in Portugal terwijl men in eigen land veel belasting moet betalen over het pensioen.
Hoe ook u kunt profiteren van het  beleggen in de  onroerend goed markt in Portugal 
kunt u hier klikken.
Voor fiscale consequenties voor Nederlanders verwijzen wij naar onze pagina Fiscaal.


AANBOD
 In de Algarve zijn vele soorten huizen. Allen hebben hun eigen specifieke voor- en nadelen en de daarbij behorende prijzen. Wij zijn geen makelaars maar bemiddelaars en verkopen dus zelf geen huizen. Wij kunnen u begeleiden bij het vinden van een huis en bij alle bijkomende zaken.
 
Wij werken samen met vele, betrouwbare, makelaars en juristen en als u ons inschakelt heeft u één aanspreekpunt en kunt u voorkomen dat u door het grote aanbod 
door de bomen het bos niet meer ziet. 

Er zijn huizen in alle groottes en prijsklassen: chalets, appartementen, townhouses (geschakelde huizen, soms in een dorp, soms op een resort) en villa's.

Op de Aanbod pagina treft u een klein deel van het aanbod aan, meer vindt u op de website van Huis en Aanbod , hier hebben we een selectie geplaatst van huizen die nu te koop staan.

Uiteraard is dit slechts een zeer kleine greep, er is momenteel nog wel veel  te koop in de Algarve, maar het aanbod wijzigt dagelijks en huizen met een goede prijs/kwaliteit verhouding worden nu snel verkocht.. 
 
Wilt u gaan ondernemen in Portugal, dan kunt u de pagina Ondernemen bezoeken. 

Algarve
De populariteit van de Algarve is logisch: het beste klimaat van Europa, de zee, de vele watersport-, golf- en andere sport-mogelijkheden, de veiligheid (Portugal heeft één van de laagste criminaliteitscijfers van Europa en is kort geleden op basis van diverse statistieken uitgeroepen op het op 4 na veiligste land ter wereld) en de rust die de Algarve uitstraalt. Het is dan ook niet zo gek dat velen ervoor kiezen om zich parttime of permanent in het "Californië van Europa" te vestigen. Het strand van Carvoeiro is in 2017 uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa.
 


Fotoreportage van uw onroerend goed?

Vanaf € 125,- verzorgen wij een fotoreportage van uw onroerend goed in de Algarve. Geschikt voor internet presentaties en brochures, zowel voor verkoop- als verhuurdoelstellingen.
 
Voorbeelden kunt u hier zien 
 
voor meer info kunt u contact opnemen
 
 


 
 

Onafhankelijk advies en begeleiding,  van Z(oekopdracht) tot A(ftersales)
 
Het zoeken en kopen van een huis in Portugal gaat totaal anders dan in Nederland. De meeste huizen zijn in gebruik als 2e huis, al dan niet (deels) verhuurd.
Huizen worden vaak via meerdere makelaars aangeboden, soms zelfs met andere prijzen. De vraagprijs is soms willekeurig, de markt is niet uitgekristalliseerd, mede door het ontbreken van een algemene site zoals Funda in Nederland.

Wij werken met diverse makelaars samen en kunnen u dan ook altijd op basis van onafhankelijkheid adviseren. 
Tevens schakelen wij voordat er een verkoop tot stand in een betrouwbare advocaat in, 
zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Meestal zit er wel enige ruimte in het onderhandelingstraject, maar gezien de stijgende vraag is dit vaak maximaal 10% van de vraagprijs.  Uiteraard heeft veel te maken met de reden of noodzaak van verkoop. Men komt er echter pas achter als men blijk geeft van serieuze interesse: een bezichtiging gevolgd door een bod.

Wij kennen de markt en kunnen u in het gehele traject begeleiden: zoeken, onderhandelen, juridische afhandeling en after sales.

Kosten
 
Onze begeleiding kost u  niets als u via onze bemiddeling een huis koopt, maar als wij  advieswerk doen, zoek- en begeleiding acties voor u uitvoeren berekenen wij € 55,- per uur plus € 0,30 per verreden kilometer, met een minumum van € 250,- exclusief BTW.
Mocht u binnen 6 maanden na afloop van deze acties alsnog iets kopen via ons dan worden deze kosten gecrediteerd.  Uiteraard wordt dat altijd tevoren duidelijk gecommuniceerd.
 
 
Wat zoekt U ?
Om tot een succesvolle aankoop te kunnen komen is het van belang dat u voordat u huizen gaat bezichtigen goed weet wat uw eisen en wensen zijn.
Wilt u er permanent of parttime wonen, wilt u het in het seizoen verhuren?
Wat voor soort locatie wenst u, vlakbij strand, in of nabij een dorp, op het platteland, op een (golf)resort?
Aan welke eisen moet de woning voldoen, aantal slaapkamers, zwembad, grootte van de tuin?
Uiteraard hebben al deze zaken invloed op de uiteindelijke prijs dus van groot belang is welk budget er beschikbaar is, waarbij u er rekening mee moet houden dat externe financiering momenteel nagenoeg onmogelijk is.

 Als u ons opgeeft wat uw eisen en wensen zijn ten aanzien van o.a.:
- locatie
- soort huis (villa, townhouse, appartement)
- aantal kamers
- grootte van het perceel
- budget
dan kunnen wij een voorselectie maken van te bezichtigen huizen. In een paar dagen kunt u dan een aantal huizen bekijken en uw oordeel vellen.

  RESORTS
Veel huizen in de Algarve staan op resorts. Deze zijn vaak gebouwd op mooie locaties, op of vlakbij een golfbaan, nabij een strand of op een heuvel met fraai uitzicht.
 
Voordelen van een resort zijn dat de huizen, weliswaar tegen betaling (de zogenaamde condominium-fee), altijd goed worden onderhouden en beveiligd. Daarbij is de verhuur potentie groot.
Als het appartementen of townhouses betreft is er meestal een gezamenlijk zwembad, villa's op een resort hebben meestal een eigen zwembad.
Op de pagina resorts treft u een aantal voorbeelden aan van resorts in de Algarve.
 
Een andere interessante mogelijkheid is het Caliço Park in de Oostelijke Algarve. Hier staan diverse soorten chalets zowel bestaande als nieuwe en er zijn plots te koop waar u een chalet naar eigen inzicht kunt laten bouwen (in ca. 3 maanden).
 
 

Het weer in Faro

Click voor de weersverwachting in Faro