ALGARVE INFORMATIE
 
De Algarve wordt wel het Californië of het Florida van Europa genoemd. Het is een subtropische streek waar het weer eigenlijk het gehele jaar goed is.
In de zomer, dankzij een meestal aanwezige zeebries, niet al te heet, in voor- en najaar aangenaam weer en ook in de winter kun je regelmatig in het zonnetje zitten.

Infrastructuur en communicatie
De Algarve is uitstekend bereikbaar. Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en vlak over de grens Weeze en Charleroi vinden dagelijks vluchten plaats naar Faro, vaak tegen zeer lage prijzen dankzij prijsvechters als Ryanair.
Per auto rijdt met vanuit Midden Nederland in zo'n 24 uur naar Faro, uitsluitend over prima snelwegen.

Verder zijn de toeristische voorzieningen uitstekend, is er altijd op maximaal 15 minuten een golfbaan bereikbaar en natuurlijk de vele stranden en strandjes, gezellige stadjes, waterparadiijzen voor kinderen, heerlijk eten en drinken en alles heel betaalbaar.

Twee van Europa's mooiste steden liggen op enkele uren rijden: Lissabon en Sevilla en vanuit Faro zijn er verbindingen met o.a. Lissabon,  Porto en vele steden in Noord en West Europa., Vanuit Portimão gaat er ook een ferry naar Madeira.

De medische voorzieningen zijn uitstekend, in ziekenhuizen en klinieken werken vaak Engels- of Duits- of Nederlandstalige artsen, er zijn veel privé klinieken, tandartsen, dierenartsen etc. De Algarve is het modernste deel van Portugal, uiteraard mede door de vele Engelsen, Ieren, Belgen, Duitsers, Fransen en Nederlanders die er al dan niet permanent wonen. Alle denkbare zaken zijn er dan ook te koop op het gebied van kleding, woninginrichting, tuin etc. 
Ook zijn er internationale scholen en er wordt ook onderwijs in het Nederlands gegeven. Het telefoon- en kabel-tv netwerk is uitstekend, breedband internet is overal beschikbaar, met een schotel en een receiver zijn alle Nederlandse tv-zenders in digitale kwaliteit te bekijken.

Portugees is geen eenvoudige taal, maar in de Algarve kun je bijna overal terecht met Engels.
 
 
Eén van de vele stranden
 Zandstrand
 
De vuurtoren bij Sagres
 De vuurtoren bij Sagres
 
 Restaurant met terras
 
Tavira
 
 Beach beauty
 
 
 
 
 
 
 
Interactieve kaart Algarve, klik op de kaart om diverse locaties te zoeken
Strand
Eén van de fraaie strandjes
 
Terras aan zee
Terras met zeezicht
 
Golfbaan Vale de Lobo
Golfbaan Vale de Lobo
 
Aqualand bij Alcantarilha
Aquapark Alcantarilha 
 
Wandeling bij Monchique
  Wandelen bij Monchique
 
Albufeira bij nachtAlbufeira nightlife

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VAN OOST NAAR WEST
 
De Algarve strekt zich uit van de Spaanse grens tot het meest Zuidwestelijke puntje van het Europese vasteland: Cabo de Sao Vicente. Overal langs de kust liggen kleinere strandjes, maar er zijn ook een aantal grote zandstranden.
Het binnenland is een stuk rustiger, hier gaat het ouderwetse plattelandsleven nog gewoon zijn gang.
Er lopen twee Oost-West wegen: de snelweg A22 die aansluit op de Spaanse E01 en doorloopt tot Lagos en de EN125 die door de dorpen voert. Aan deze weg liggen ook veel zaken als tuincentra, autohandels, meubelwinkels etc.

De Oost Algarve is toeristisch iets minder ontwikkeld dan het midden en Westen. Toch zijn hier hele leuke plaatsen te vinden zoals Monte Gordo, Olhão en Tavira. Met name rond Tavira wordt steeds meer gebouwd, maar wel op een wijze die niet storend is voor het fraaie landschap.

Het vliegveld is vlakbij Faro. Deze stad heeft een gezellig oud centrum en ook moderne winkelcentra.
De meest chique plaatsen liggen hier dichtbij: Villamoura, Quarteira en Almancil, en ook de beroemde golfbanen van Vale de Lobo en Quinta do Lago. Als de Algarve het Californië van Europa is, dan is dit gebied Beverly Hills: luxe resorts, grote villa's en de mooiste golfbanen.

In het binnenland ligt Loulè, een iets groter stadje, bekend om de gezellige markt, het carnaval en de vele culturele activiteiten.

Verder westwaarts ligt Albufeira, een stadje dat veel doet denken aan Spaanse kustplaatsen: disco's, souvenirshops etc. Albufeira is de uitgaansplek voor vooral jeugdige toeristen.
Bij Guia ligt een mooie shopping mall en een Macro, bij Alcantarilha ligt een groot waterparadijs voor kinderen.

Armação de Pera heeft een prachtig zandstrand, Carvoeiro is één van de leukste dorpen in de Algarve: niet al te druk, maar alle voorzieningen zijn aanwezig.

Noordelijk van de snelweg ligt het rustige en mooie natuurgebied met plaatsen als o.a. Silves, met een mooi kasteel en het Monchique gebergte. Bij helder weer kun je hier genieten van een prachtige auto-, wandel of paardrij-tochten mooie uitzichten.

De stad Portimão is bekend om haar haven en het mooie zandstrand Praia da Rocha. Het gerenoveerde historische centrum biedt winkels, terrassen en ander vertier, iets buiten het centrum zijn enkele shopping malls en retailparken. 
Ook is dit een stad met veel sportactiviteiten, zoals zeilwedstrijden en autosport op het nabijgelegen circuit.
 
Lagos is de mooiste stad van de Algarve: een mooie haven, een oude binnenstad, met gezellige terrassen en veel winkeltjes.

Het meest westelijke deel van de Algarve is een must voor natuurliefhebbers, de ruige rotsen bij Sagres en Cabo de Sao Vicente, maar vooral ook de rustige westkust, heel erg in trek bij surfers. 
De westkust
 Duinen aan de westkust
 
 Strand met rotsformaties
 
Kasteel van Silves
 
Overal lekker eten
 
 Carvoeiro