Ondernemen

Ondernemen in Portugal
Bedrijf overnemen in Portugal
 
Veel Nederlanders en Vlamingen hebben er al voor gekozen om in Portugal een bedrijf te starten of over te nemen. Portugezen zelf zijn, ondanks hun roemruchte verleden, vaak geen echte ondernemers en de Hollandse zakelijkheid is uitstekend te combineren met de relaxte sfeer en het gunstige fiscale klimaat.
Daarbij is de Algarve de streek waar veel expats wonen die meestal veel te besteden hebben en dat ook doen. Er worden regelmatig bedrijven te koop aangeboden, in iedere branche is wel iets te vinden, waarbij de nadruk ligt op horeca en recreatie. Het toerisme in de Algarve vertoont  een sterk stijgende lijn zodat de mogelijkheden in de recreatieve sfeer heel interessant kunnen zijn.
 
Financiering
Financiering van bedrijven is nagenoeg onmogelijk, en men dient dus altijd te beschikken over voldoende eigen geld.
 
Advisering
Wij kunnen u in het gehele traject adviseren.
Bij overnames laten wij de juridische en financiële afhandeling altijd lopen via een onafhankelijke advocaat, zodat de risico's voor zowel de koper als de verkoper zich beperken tot normaal ondernemersrisico.
 
Soorten transacties
Bij de overname van een bedrijf is het in eerste instantie van belang om te weten wat er exact wordt overgenomen.
Het bedrijf kan privé worden gerund, d.m.v. een Lda (Portugese BV) of een Ltd. (offshore vennootschap).
 
In een aantal gevallen zal het een freehold overname betreffen (onroerend goed plus de business), maar het kan ook een zogenaamde trespass zijn, hierbij wordt de business overgenomen, maar wordt het onroerend goed gehuurd. In dat geval is het van belang of het lopende huurcontract kan worden voortgezet, of dat er opnieuw moet worden onderhandeld met de eigenaar van het onroerend goed.
 
Verder is het uiteraard altijd van belang of er vergunningen voor de uitoefening van het bedrijf aanwezig zijn en of deze in de overname zijn betrokken. Zo niet, dan zullen deze (opnieuw) moeten worden aangevraagd, afhankelijk van het soort vergunning en de gemeente kan dit enige tijd duren.
 
Bedrijf overnemen? 
Als u aangeeft wat uw wensen zijn dan zoeken wij voor u de ideale locatie (alleen Algarve).
Uiteraard zijn er meer huizen te koop die geschikt zijn voor B&B of appartementen verhuur. 
Wij kunnen voor u op zoek gaan naar het ideale huis op basis van door u 
aan te geven wensen m.b.t. locatie, budget etc.
Actueel aanbod

TOERISTISCHE PROJECTEN

Veel Nederlanders willen een B&B opzetten in Portugal, maar men dient zich te realiseren dat dit altijd een behoorlijke investering vergt. Het huis moet groot zijn, op een goede locatie liggen en van behoorlijke kwaliteit zijn. In alle gevallen dient men over voldoende financiële middelen te bezitten om dit te kunnen financieren. Iedereen kent de avonturen van "Ik vertrek" hou altijd rekening met tegenslagen en zorg voor voldoende financiële ruimte om eraan te beginnen. Overigens zijn er ook succesverhalen van dit programma in de Algarve, deze mensen hadden een goed plan en konden veel werkzaamheden zelf uitvoeren.

Camping, glamping, caravan park of vakantie huis

https://www.huisenaanbod.nl/index.php?p=detail&sLand=Portugal&sProv=&sRegio=&sPlaats=&Koophuur=K&order=&lan=NL&det=i3zo*&loc=PT:::::::;&sRnr=15277&AdvId=2266952
Op 6.600 m2 perceel, voornamelijk vlak terrein staat dit charmante cottage. Het terrein is uitstekend geschikt om een camping of andere toeristische activiteit te beginnen. 
Het ligt tussen Silves en Messines, in een rustig gedeelte van de Algarve, maar slechts 15 minuten van de prachtige stranden van Armacao de Pera en Carvoeiro.
Vaste prijs € 220.000

HORECA

Uiteraard is ondernemen in de horeca populair, maar soms vergeet men dat horeca een serieus vak is, niet iedereen die een biertje kan tappen is in staat om een goed horeca bedrijf te runnen. Hier geldt nog meer als voor andere bedrijven "de vent maakt de tent".

CAFÉ IN ALBUFEIRA
Bruin café in Albufeira, uitstekende locatie in drukste toeristenplaats van de Algarve.
Trespass


DE BEST LOPENDE BAR VAN CARVOEIRO
Midden in Carvoeiro ligt deze drukke bar met terras, die bezocht wordt door toeristen, expats, locals, kortom iedereen die in Carvoeiro komt. 
Zowel een freehold als een trespass verkoop behoort tot de mogelijkheden.

Interesse in één van deze mogelijkheden of op zoek naar iets anders? 
Neem contact met ons op en ontvang uitgebreide informatie